Wimbledon House

Allford Hall Monaghan Morris

Structural Engineer - HTS ; Services Engineer - TSA ; QS - Exigere ; Interior Designer - Emily Cove ; Landscape - Bradley Murphy ; Planning Consultant - RPS ; CDM Principal Designer - Allford Hall Monaghan Morris

Wimbledon House is a new family home in South London located within the Wimbledon West Conservation area. The stepped form of the building takes advantage of the sloping site, creating a terrace at each level, and maximising views to the south-west.

Accommodation is arranged over three floors, entered on the middle level, and linked by a central triple-height space. The middle floor is ‘public’, with a formal living room and scenic terrace, two studies and guest bedrooms. At lower ground, informal family living spaces let out into the garden, whole private family bedrooms are at the upper floor. The modern design was encouraged by both the client and the local authority planning department, and the resulting design of interlocking rooms, voids and views, is both a formal architectural composition and a comfortable family home.