Canfield Gardens

The Vawdrey House

 

Our client had purchased this West Hampstead townhouse in two stages over the past 20 years and then put the lower and upper floors back together - but now it was time for a proper overhaul.

With a brief to create a calm, contemporary family home that would function for work-at-home parents and their teenage daughters, the house has been carefully remodelled and refurbished by The Vawdrey House.

The ground-floor has been reconfigured to create a cosy living room to the rear, with a larger Shaker inspired kitchen/diner at the front of the house. Flexibility for family life is enabled by sliding doors that can be opened to create an open-plan ground floor or closed for a separate living room, kitchen and hallway.

The black-painted staircase leads down to a stunning cloakroom, en-suite guest room and home office. With the office moved to the basement, the first floor now features two luxurious bedroom suites – each with their own style – with individual tiling bringing richness to the bathrooms. Individual tiling brings richness to each bathroom. On the top floor, partition walls were moved to create two large bedrooms and a glamorous antique-mirror lined family bathroom for the two girls.

The house has been transformed with sensitive adjustments that ensure individuality yet cohesion throughout. The refurbishment combined significant works where warranted with a light-touch, economical approach.

Website Menu