Monument's Cottage

CLAD studio

 

The building of Monument’s Cottage has seen the reinstatement of a dwelling on a brownfield site in the heart of Ealing Green conservation area, where a property stood for many years until it was demolished in 1957. The new house is nestled between its neighbours in the corner of a small pedestrianised square set back from the main road. It has 105m2 of internal floor area spread across 2 storeys, with 3 bedrooms, an open plan living space with central courtyard and a rear garden.

The site for the new family home had a number of challenges to over come during it’s design and build. These challenges included it’s sensitive conservation area location, the proximity to it’s adjoining neighbours, restricted access for construction, and the location of a mains sewer that crossed the site and required access.

The solutions found to these challenges have had a strong influence on the process throughout the design and build of the house, and have greatly enhanced the end result, producing a truly unique property which sits beautifully alongside it’s neighbours.

Monument’s Cottage is a joyful and calming house to inhabit, enhancing both its surroundings and the lives of the people who occupy it.

Website Menu